google.com, pub-3163838852151076, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page

ŞEHİT HÜSEYİN KURUMAHMUTOĞLU

  • Yazarın fotoğrafı: Yitik
    Yitik
  • 14 Tem 2021
  • 2 dakikada okunur

ree

Hüseyin Kurumahmutoğlu Of’ tan gelip Bafra’ya yerleşen bir ailenin çocuğuydu. Sekiz kardeşin dördüncüsüydü. İlk, orta, ve liseyi Bafra’da okudu. Lise 3. sınıfın ikinci yarısında siyasi faaliyetleri nedeniyle okuldan atıldı. Fakat daha sonra Ankara’da lise diplomasını aldı.

Üniversiteyi kazandı, fakat babası göndermedi. İhtilâlden önce aranıyordu. İhtilal olduktan birkaç gün sonra Trabzon Sıkıyönetim Mahkemesi’ne teslim oldu. Daha sonra Samsun’a getirildi. Samsun’da tam yüz gün kaldı. Burada kaldığı süre içerisinde aşırı bir şekilde işkence gördü.

Mamak Askeri Cezaevi’ne gittikten sonra işkence çekmeye yine devam etti. Bafra’nın tanınmış ülkücü isimlerinden biri olan Kurumahmutoğlu, MHP ve Ülkücü Kuruluşlar davasının Bafra sanığı olarak İdamla yargılandı, 36 yıla mahkum edildi.

ree

Cezasını çektiği Mamak zindanında bir ikindi vakti başında sarıkla Kur’an tilavet ederken mazgal deliğinden koğuşu gözetleyen idare amiri sarığı çıkartmasını istedi. Hüseyin Kurumahmutoğlu “Sarık sünnettir çıkarmam.” diye direndi.

Amir askerleri çağırdı ve kafes diye tabir edilen yere götürdüler. Vücuduna coplarla vurmaya başladılar. Hüseyin direndi, başını kalorifer peteğine çarptı. Aldığı darbelerle sendeledi ve baygınlık geçirdi. Sabah tekrar koğuşa aldılar.

Mamak cezaevinde pratisyen bir doktor vardı. Ona götürdüler. Doktor ağrı kesici verdi ve tekrar koğuşa aldılar. O dönemde Mevki Hastanesinden bir solcu mahkum kaçmıştı. Bu gerekçe ile ikinci bir emre kadar hastaneye mahkum kabul edilmiyordu. Hüseyin sevk edilmedi. Hüseyin acılar içinde kıvranıyordu.


Aradan tam 9 ay geçti.


Babasının ısrarlı gayretleriyle Mevki Hastanesine kaldırıldı. Tabi kürek mahkumu gibi yatağa zincirle bağlıydı. 9 ay boyunca verilen ilaçlar yüzünden Hüseyin’in böbreklerinin iflas ettiği anlaşıldı.

ree

Ve 15 Temmuz 1987, çarşamba günü babası Yasin-i Şerif okurken saat 11’de babasının kucağında ruhunu teslim etti Hüseyin Kurumahmutoğlu.

Aynı günün akşamı ailesi aziz naaşını teslim alarak yola çıktı ve perşembe günü Bafra'ya ulaştılar.

Bir gün sonra yani 17 Temmuz 1987 cuma günü Hüseyin Kurumahmutoğlu büyük bir katılımla son yolculuğuna uğurlandı.

ree

Adı Hüseyin’di. Tıpkı rehberi Hz. Hüseyin gibi işkenceler altında şehit düştü. Allah onu Peygamber (sav) efendimize ve Hazreti Hüseyin’e komşu eylesin.

 
 
 

Son Yazılar

Hepsini Gör
ŞEHİT İSMET ŞAHİN

Bir deli sevda başımızda Künyemiz olsun taşımızda Sürmene'nin yiğit evladı İsmet Şahin tam inanmış bir Ülkücüydü. Şeytanın bile aklına...

 
 
 

Yorumlar

5 üzerinden 0 yıldız
Henüz hiç puanlama yok

Puanlama ekleyin
bottom of page