google.com, pub-3163838852151076, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ÇAĞIN KÜRŞADI MÜBARİZ İBRAHİMOV
top of page
  • Yazarın fotoğrafıYitik

ÇAĞIN KÜRŞADI MÜBARİZ İBRAHİMOV

Güncelleme tarihi: 19 Haz 2021


Mübariz İbrahimov; 7 Şubat 1988 tarihinde Azerbaycan'ın Bilesuvar kazası Aliabad köyünde doğdu. 1994 yılında Aliabad köyü Şehit Piriyev İlkokulu'na girdi. 2005 senesinde orta öğretimini tamamladıktan sonra askeri görevini yapmak üzere orduya alındı.

Askeri hizmetini Azerbaycan İçişleri Bakanlığına bağlı Özel Kuvvetler Birliği'nde yaptı. 2007 yılında vatani görevini çavuş rütbesiyle tamamladı. Bir müddet sivil işlerde çalıştıktan sonra 2009 yılının Ağustos ayında Uzman Çavuş oldu. Terter kazasının askeri birliklerinden birinde görev yaptı.

Takvimler 19 Haziran 2010'u gösteriyordu. Mübariz kalktı yavaşça, kimselere haber vermeden. Bir başına mayın döşeli sınırı aşarak, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’nin karakoluna baskın düzenledi ve 45 askerle subayı öldürdü.

Gelen takviye kuvvetleriyle beş saat karakolda ele geçirdiği cephane ve silahları kullanarak savaştı. Gün doğarken cephanesi bitince süngü taktı ve Allah Allah diye saldırarak kanının son damlasına kadar dövüşüp şehadete ulaştı.

Mübariz gözünü bile kırpmadan şehit olacağını bile bile düşmanın üstüne yürüdü. Tıpkı Atsız’ın o meşhur şiirinde vurguladığı gibi;

Kahramanlık ne yalnız bir yükseliş demektir, Ne de yıldızlar gibi parlayıp sönmemektir. Ölmezliği düşünmek boşuna bir emektir; Kahramanlık; saldırıp bir daha dönmemektir

Mübariz’in babası o günün sabahını şöyle anlatmıştı: “O gün sabah erken saatlerde aradılar beni. Oğlumun evde olup olmadığını sordular. Silah ve cephane alarak birliğinden ayrıldığını bildirdiler. ‘Ben oğlumu bilirim; sınıra doğru gidin’ dedim. Daha sonra mektubunu bulmuşlar.”

Babasının bahsettiği mektupta Mübariz anne ve babasına işte böyle sesleniyordu; “Canım, atam və anam. Məndən sarı darıxmayın. İnşallah, cənnətdə görüşəcəyik. Mənim üçün bol-bol dua edin. Vətənin dar günündə artıq ürəyim dözmür. Allaha xatir bunu etməliyəm. Ən azından ürəyim sərinlik tapar. Şəhid olanadək bu şərəfsizlərin üzərinə gedəcəyəm. Şəhid olsam – ağlamayın. Əksinə, sevinin ki, o mərtəbəyə yüksəldim. Allaha ibadətlərinizi dəqiq yerinə yetirin. Çoxlu sədəqə verin. Seyid nəvəsi olaraq bunu etməliyəm. Allah böyükdür. Vətən sağ olsun. Oğlunuz Mübariz. Haqqınızı halal edin.”


Azerbaycan Devleti Mübariz'i Milli Kahraman ilan etti. Elbette Mübariz sadece Azerbaycan'ın değil, Türk Dünyasının Milli kahramanıdır. Şehadetinin seneyi devriyesinde çağın Kürşad'ı Mübariz İbrahimov'u rahmetle anıyor ve var gücümüzle haykırıyoruz; Hepiniz Ermeni olsanız ne yazar Birimiz Mübariz olduktan sonra!

455 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page