google.com, pub-3163838852151076, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page

VAY BENİM KARA YAZILI VATANIM

  • Yazarın fotoğrafı: Yitik
    Yitik
  • 1 gün önce
  • 2 dakikada okunur

PKK’nın fesih kararı aldığı 12. Kongresinin açılış konuşmasını yapan Duran Kalkan; "Bu kongre Birinci Kongreye benziyor. Orada bir yeni başlangıç için büyük bir irade vardı, burada o başlangıç, o tarihsel olarak sonlandırma temelinde büyük bir irade var. Fakat, sonlandırıp bitirme değildir bu. PKK’nin kurulusundan çok daha güçlü ve iddialı bir biçimde yeni çıkışlar, kuruluşlar için ön alma, zemin oluşturmak üzere bir sona erdirme oluyor." diyor.


Örgüt MK raporunda ise "Apocu Hareket, PKK adıyla yürüttügü dönemi sonlandırıyor, PKK’yi tarihsel yerine oturtuyor ve kendisi için yeni bir dönemin önünü açarak böyle bir dönemi başlatıyor. Bütün bunları tamamen kendi öz iradesi ve kararıyla, özgür yaşam ve demokratik toplumda daha ilerilere gidebilmek için yapmaktadır. PKK, her zaman Kürdistan tarihinin gerçek kahramanlık ve özgürlük hareketi olarak anılacak ve yaşayacaktır." deniliyor.


Kongrede örgütün feshini öngören "PKK’nın Örgütsel Varlığı ve Silahlı Mücadele Yöntemi" karar tasarısı "Pratikleşme süreci Önder Apo tarafından yönetilmek ve yürütülmek üzere PKK’nın örgütsel yapısının feshedilmesi ve silahli mücadele yöntemini sonlandırması kararlarını alarak PKK adıyla yürütülen çalışmaları sonlandırdı." ifadeleriyle duyuruluyor.


Açıklamalarda "Yeni bir başlangıç" ve sürecin bizzat Apo tarafınfan yönetileceği vurgusu dikkat çekiyor.Örgüt elbette tabanını diri tutmak için benzeri açıklamalarda bulunacak, bu süreci kendi tabanına "zafer" olarak sunmaya gayret edecektir.Mesela örgüt bir yandan fesih duyurusunu yaparken diğer yandan kendi haber ajansında Irak’ın kuzeyinde TSK unsurlarına yaptığı eylem görüntülerini yayınlamadan da geri durmuyor.Asıl mesajlar ise söylenenlerden çok satır aralarında ve söylenmeyenlerde gizli.Bu sürecin Suriye’de yaşananlardan bağımsız okunması, elbette tarihi ve stratejik gerçekliğe aykırıdır.


Henüz ortada yazılı metinden başka bir şey yok. Bu da önümüzdeki günlerde televizyon ekranlarında kerameti kendinden menkul her şeyi bilen adamların çokça arz-ı endam edecekleri anlamına geliyor. Biliniz ki şu saatten sonra yazılacak, çizilecek her şey "varsayım, öngörü, temenni, dilek" sosuyla servis edilecek manipülasyondan ibarettir.


TDK sözlüğünde fesih kelimesinin karşısında; "Geçersiz kılma, sona erdirme, kaldırma, bozma, dağıtma, dağıtılma, kapatma, kapatılma." yazıyor. Dernek, vakıf, sendika, siyasi parti vb kurumlar kendilerini feshedebilir.


Lakin kandan, gözyaşından beslenen bir terör örgütü legal bir yapı gibi kongre toplayıp kendimi feshettim diyerek döktüğü kanların, söndürdüğü ocakların sorumluluğundan kurtulamaz, kurtulmamalı.


Çıldırmamak elde değil binlerce şehide, oluk oluk kana mâl olan mücadelenin neticesinde geldiğimiz noktada PKK’nın bir terör örgütü, Öcalan’ın da bebek katili bir terörist olduğunu anlatmaya çalışıyoruz.


Vay benim kara yazılı vatanım vay.


Bildiğim bütün doğrular yanlış imiş Ben bahar sanmıştım, karakış imiş Tanrı Türk’ü asıl şimdi korusun.

 
 
 

Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
bottom of page