google.com, pub-3163838852151076, DIRECT, f08c47fec0942fa0 SİZİN GİBİ AYDININ BEN *
top of page
  • Yazarın fotoğrafıYitik

SİZİN GİBİ AYDININ BEN *


Gazeteler günlerdir Ankara’ da toplanan bir konferanstan söz ediyor. Kürt sorununa barışçıl çözümler aramak için toplanan konferansın müdavimleri elbette “Vatana İhaneti” meslek edinmiş vicdanı kör bir tayfa.

Değneksiz köy bulan köpek misali, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin başkentinde “PKK/KONGRA-GEL” ağzıyla konuşan haysiyet züğürdü izansızların sesi, Çatak’ ta koyun oltadan Hikmet Emmi’ nin, Çiçekli’ de tarlasını sulayan Emine Bibi’ nin kulağına kadar gitti de, her ne hikmetse Başkent’ te ikamet eden hakimlerimizin, savcılarımızın ve “milliyetçi muhafazakâr siyasetçilerimiz” bu sesi işitmedi, duymadı.


Kim bilir belki de işlerine gelmedi..


Hainliği tescilli “vicdanı kör” yazar bakınız bu konferansta neler buyurmuş: “Gerillanın adını terörist koymuşuz. Kürtler acaba mücadele yıllarında Mustafa Kemal’ den yana değil de, İngilizler’ den yana tavır koysalardı acaba şimdi bu durumda mı olurlardı?”


Be hey benim ekmeğimle karnı dolan, benim havamı teneffüs eden, benim suyumu içen deyyus-u ekber..


Sen bu cümleyi kuracak cüreti nereden alıyorsun?


Gerilla toprakları başka güçler tarafından işgal edilmiş olan ve bu güce karşı koymaya çalışan yerli halktır.


Anadolu; Alparslan Ata’ nın “Öyle bir yurt aldım ki; size ebediyen vatan olacaktır” kelamını ettiği günden beri kadim Türk yurdudur. Her karış toprağı şehit kanıyla yoğrulmuştur.


Dağlar, taşlar, ovalar, mezarlar, köyler, mezralar dalga dalga varlıklarıyla “ben Türküm, Türk’ e aitim” diye haykırmakta iken, ancak hummalı bir beyin kusmuğu sayılabilecek bu herzeyi nerenden yumurtluyorsun?


Ne demek gerillanın adını terörist koyduk?


Türk askeri kimin toprağını işgal etmiş ki; dağa çıkan soy özürlü vatan hainlerinin adı gerilla olsun?


PAMUKCUYAN’ a verilen ödül mü seni böyle konuşturan?


PAMUKCUYAN, “otuz bin kürdü, bir milyon ermeni kestik” dedi nobeli kaptı, bende daha ağırını söylersem ödül alırım diye mi düşünüyorsun hınzır?


Neymiş efendim “bu ülkede Türkler, Kürtler’ le bir arada yaşamayı öğrenmeliymiş..”


Breh breh breh. Cümleye bak.


Bu ülke TÜRK YURDU.


Adı TÜRKİYE CUMHURİYETİ


Dili TÜRKÇE.


Hakim ve asli unsur TÜRK.


Bu durumda bir arada yaşamayı öğrenmesi gerekenler TÜRK MİLLETİ değil, “Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan da olacaklarının” hesabını yapmayan unsurlar olmalıdır.

Sana ve senin gibilere ve dahi bu ihaneti gördükleri halde “susanlara” söylenecek öyle çok şey var ki aslında.


Madem senin bu ülkede “gerillanın adını terörist koyduk” deme özgürlüğün var. O halde benim de: “Vatana ihanetin, şerefsizliğin, soysuzluğun, kansızlığın, imansızlığın, izansızlığın adını aydın koydular” deme özgürlüğüm var..


Sizin gibi aydının ben!

 

* Bu yazı 16 Ocak 2007 tarihinde Ankara'da toplanan Kürt Konferansı'ndan hemen sonra www.ulkum.com sitesi için kaleme alınmıştır.

44 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page