google.com, pub-3163838852151076, DIRECT, f08c47fec0942fa0 N11- SENDEO PİŞMANLIKTIR
top of page
  • Yazarın fotoğrafıYitik

N11- SENDEO PİŞMANLIKTIR


25 Temmuz günü, kurumsal kimliğine güvendiğim için N11.com’dan bir ürün sipariş ettim. Siparişten hemen sonra ürünün SENDEO denilen firma ile kargolanacağını görünce satıcı firmayla iletişime geçerek bu kargo firması ile daha önce yaşadığım sorunlar olduğunu, mümkünse başka bir firma ile göndermelerini rica ettim. Ancak satıcı sözleşmeleri olduğunu ve başka bir firma ile göndermelerinin mümkün olmadığını belirtti.


Satıcı firma 26 Temmuz günü ürünü kargo firmasına teslim etti ve aynı gün sabah saatlerinde SENDEO firmasından ürünün 27 Temmuz’da adresime teslim edileceğine dair bir SMS aldım. Ve tıpkı daha önce yaşadığım üç deneyimde olduğu gibi yine o kısır döngünün içine düştüm

Üç gün bekledikten sonra kargo firmasını hemen her gün iki kez telefonla arayıp gönderim hakkında bilgi almaya çalıştım. Her defasında “İlgili birime iletiyoruz” söylemi ile tabiri caizse aspirin verdiler. Bu süre zarfında sadece telefon değil, tüm iletişim kanallarını kullanarak (Sosyal medya, e-posta, e-form vs) şikayetimi ilettim. Ancak ilgili firma sorunun çözümü için en küçük bir adım bile atmadı.


Bugün 8 Ağustos. Bu paket bana Maslak’tan gönderildi. Ben ise Fatih’teyim. Yani bir kargo firması, iki haftada Maslak’tan Fatih’e bir paketi getiremedi. Bırakın paketi getirmeyi şu an kargo paketinin nerede olduğunu bile bilmediklerinden eminim.


Bu arada ürün elime geçmediği halde N11, ilgili firmaya ödememi aktarmakta bir beis görmedi. Yaptığım yazışmada bunun sistem tarafından otomatik olarak yapıldığı ve herhangi bir hak kaybı yaşamayacağım bilgisi verildi.


Neyse ürün elime geçmediği ve akıbeti de belli olmadığı için N11 üzerinden iade talebinde bulundum. Onun neticesini beklerken bu kez dün bu talep için ilgili firmadan iki gün uzatma isteği geldiğini bildiren bir mesaj aldım. Siteye girdiğimde bu iznin yani iki gün uzatma süresinin de satıcı firmaya tanımlandığını gördüm.


Canlı destek ile yaptığım yazışmada bunun site tarafından otomatik tanımlandığı söylendi.


Şaka gibi değil mi?


Bedelini ödediğim halde ürünü alamayan ben, mağdur ben ama N11 kafasına göre benim adıma ilgili firmaya ek süre tayin edebiliyor.


Az önce N11'in iletişim bilgilerine bakarken fark ettim ki; satın aldığım firma N11'in ta kendisi. Yani beni mağdur eden N11, benim onayım dışında kendine iki gün ek süre tanımlıyor.


Bütün bunları niye anlattım. Maalesef ülkemizde iş ahlâkı diye bir şey kalmamış. Dünyanın öbür ucundan, uzak Asya’dan alışveriş yaptığım da oluyor. Aynı dili konuşmadığımız halde gerek kargo, gerek ürün teknik özellikleri hakkında şu ana kadar çok az sorun yaşadım. Yaşadığım sorunlarda da adamlar canla başla çözümü için gayret edip nihayetinde de çözdüler.


Kendi ülkemizde isim yapmış, televizyonlarda reklamı dönen koca koca firmalar ise bırakın mağdurdan özür dilemeyi, insan yerine bile koymuyorlar.


Hikayenin sonunu merak edenler için söyleyeyim. İnanın ben de bilmiyorum. Tüketici hakem heyetine müracaatta bulundum merakla bekliyorum.


Elbette neticelendikten sonra ilk yapacağım iş N11 üyeliğim sonlandırmak olacak. Kimseye de tavsiye etmiyorum.

272 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page