google.com, pub-3163838852151076, DIRECT, f08c47fec0942fa0 METRODA TACİZ
top of page
  • Yazarın fotoğrafıYitik

METRODA TACİZ


İşe gidip gelirken oturacak yer bulacak kadar şanslıysam kitap okumayı tercih ediyorum. Bu rahatlatıyor beni. Geçenlerde metroda okuduğum kitabın sayfalarına gömülmüşken bir çığlık sesiyle irkildim.


Genç bir kız bir başka gencin yakasına yapışmış; "Allah belanı versin, sen kimsin, benim neden resmimi çekiyorsun?" diye var gücüyle bağırıyordu. Kimse oralı olmadı. Herkes şaşkınlıkla izliyordu.


Nihayet kapı açıldı, kız kendinden beklenmeyen bir kuvvetle neredeyse sürükleyerek çekiştire çekiştire "Yürü bakalım polise vereceğim" seni diyerek çocuğu dışarı çıkardı. İçim rahat etmedi. Zira; genç cüsseliydi ve kızın elinden rahatlıkla kaçabilirdi. Peşleri sıra çıktım ve durdurdum. Çocuk bir yandan elindeki telefonla resmi silmeye çalışıyor bir yandan da "Abi tamam, abla tamam vs." gibi şeyler geveliyordu.


Suriyeli olduğunu öğrendiğim gence kendimi tutamayarak iki Osmanlı tokadı aşk ettim.


O sırada güvenlik görevlisi geldi, olayı kısaca anlattım ve polis çağırmasını isteyerek şikayetçiyi ve çocuğu ona teslim ettim. Ama o anda beliren bir kadın pervasızca bağırmaya başladı. Vay efendim polise teslim etmeliymişim, ben kendimi ne sanıyormuşum, cezasını hukuk verirmiş vs vs.


Sükunetimi koruyarak o kadına ve orada olayı başından beri tiyatro izler gibi tepkisizce izleyenlere döndüm ve dedim ki;


"Teşbihte hata olmazmış. Sütçü İmam'ı biliyor musunuz? Hiç duydunuz mu adını? O, Müslüman-Türk kadınının peçesine el uzatan Fransız askerlerini hiç düşünmeden vurmuştu. O ilk tokadı Suriyeli olduğu için değil, Müslüman-Türk kızının iffetine el uzattığı için attım. Ama ikinci tokadı misafir bulunduğu bir ülkede ahlâksızlık yaptığı, haddini aştığı için attım. Yetkim olsaydı aile efradıyla birlikte sınır dışı ederdim. Zira; burada gerçekten müşkül durumda yaşayan hemşehrilerini de güç durumda bırakıyor bunun gibi cibilliyetsizler."


Kalabalıktan yükselen tepki sesleri üzerine kadın sesini kesti ve hızlı adımlarla uzaklaştı.


Hülâsa, vurdumduymaz, tepkisiz, acayip bir toplum olup çıkmışız. Dilim varmıyor ama bu gidiş hiç hayra alamet değil.


Allah encâmımızı hayreylesin.

174 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page