google.com, pub-3163838852151076, DIRECT, f08c47fec0942fa0 MAZLUMA MİLLETİ SORULMAZ
top of page
  • Yazarın fotoğrafıYitik

MAZLUMA MİLLETİ SORULMAZ


Mazluma milleti sorulmaz. Mazlum amasız, fakatsız, lakinsiz mazlumdur. Zalim de öyle. Yazacaklarımı lütfen yanlış değerlendirmeyin. Belki zamanlamanın yanlış olduğunu düşünebilirsiniz ama yeri gelmişken yazmak istiyorum. İşgalci İsrail senelerdir ve kesintisiz zulmediyor.


Değişen sadece zulmün şiddeti. Bunu yapıyor çünkü büyük şeytan Amerika’nın bölgede İsrail gibi bir jandarmaya ihtiyacı var. Haliyle gizleme, saklama ihtiyacı hissetmeden var gücüyle İsrail’e destek oluyor. Türkiye dışındaki Müslüman ülkelerin sessizliği de zulmü katlıyor.


Perspektifimizi değiştirip “İsrail neden zulmediyor?” diye sormak yerine, Arap Birliği ve Müslüman ülkeler neden bir şey yapmıyor sorusunun cevabını aramak sanki daha mantıklı olabilir.


Türkiye dışında devlet düzeyinde refleks gösteren hiçbir Müslüman ülke yok. Zaten Filistinlilere; “İsrail askerleri Arap ordusundan korkmuyor ama Türk turistten bile korkuyor.” dedirten de bu yalın gerçek. O yüzden İsrail askerlerinin karşısına böyle çıkıyorlar.


Elbette Türkiye tarihten gelen sorumluluk ile elini taşın altına koyarak doğru olanı yapıyor. Elbette zalime karşı mazlumun yanında saf tutmak tarihi, insani ve islami vazifemizdir. Tarihi yükümlülüğümüzdür. Bundan istesek de kaçamayız, eyvallah.


Siyasi ve politik nedenleri elbette olabilir ve mutlaka vardır ancak Filistin’in sözde Ermeni Soykırımı konusunda takındığı tavır da Türkiye’nin politikası uyuşmamaktadır. Mahmut Abbas’ın 18 Ocak 2016’da Ermeni Noeli kutlamalarında yaptığı konuşma bunun en somut örneğidir.


Abbas Ermenistan’da yaptığı o konuşmasında; “Filistinliler de Ermenilerle aynı deneyimi yaşadılar. Her iki halkta baskı altında kaldı, terörize edildi ve sürgüne gönderildi. Biz Ermenilerle bir millet gibiyiz.” demişti.


Oysa aynı Mahmut Abbas Mahmud Abbas Çin Devlet Başkanı ile yaptığı telefon görüşmesinde, Çin’in Doğu Türkistan’da yürüttüğü iyileştirme politikalarını desteklediklerini söylemiş ve bu yüzden Doğu Türkistan sürgün hükümeti tarafından kınanmıştı.


Örnekler çoğaltılabilir. Yanlış anlaşılmak istemiyorum. Demem o ki elbette mazlumun yanında ve zalimin karşısında sıradağlar gibi omuz omuza duralım. İnsan olmanın, Türk olmanın, Müslüman olmanın gereğidir bu. Ama Filistin’i yönetenlerin de ne olduğunu görelim, bilelim.


Bu vesile ile bir kez daha işgalci terör devleti İsrail’i lanetliyorum. Kalbimiz ve dualarımız mazlum Filistin halkıyladır.


Başta Doğu Türkistan ve Kırım olmak üzere Allah tüm mazlumların yardımcısı olsun. Zalimleri Kahhar ismiyle kahr-u perişan eylesin.

177 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page