google.com, pub-3163838852151076, DIRECT, f08c47fec0942fa0 KEMAL FEDAİ COŞKUNER
top of page
  • Yazarın fotoğrafıYitik

KEMAL FEDAİ COŞKUNER


Kemal Fedai Coşkuner, 1927 yılında Antalya’nın Akseki ilçesi Mahmutlu köyünde doğdu. Asıl adı Mustafa Kemal Fedaicoşgun’dur.


1945 yılında Antalya Aksu Öğretmen Okulu’ndan mezun oldu. Antalya, İzmir ve Muğla’da öğretmenlik yaptı.


Emekli olduktan sonra bir süre İzmir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde bulundu. Coşkuner, hayatı boyunca pek çok dernek ve kuruluşlarda çalıştı ve yöneticilik yaptı.


Türkiye Milliyetçiler Derneği’nin Tire Şubesinde bulundu. 1961-65 arası İzmir Türk Ocağı Başkanlığı yaptı.

Türkiye Siyonizmle Mücadele Derneği’nin kurucusu oldu ve 1969 yılında genel başkanlığına getirildi. Bu dernek daha sonra İzmir Ülkü Ocakları Derneği’ne katıldı. Kemal Fedai Coşkuner ayrıca İzmir Ülkü-Bir Derneği’nin kurucuları ve yöneticileri arasında yer aldı.


1965 seçimlerinde Adalet Partisi Manisa milletvekili adayı oldu. Daha sonra bu partiden istifa ederek Milliyetçi Hareket Partisi’ne katıldı. MHP’den 1973’de Aydın, 1977’de Antalya milletvekili adayı oldu. Gazeteci, yazar ve eğitimci olup, FEDAİ Dergisi’nin de sahibiydi.


Yazılarını; Fedai, Toprak, Serdengeçti, Komünizmle Savaş, İleri, Anadolu, Türk Yolu, Bizim Anadolu, Hergün, Orkun gazete ve dergilerinde yayınladı. Coşkuner, 3 Aralık 1979 günü pazar yerinden dönerken İzmir’in Agora semtinde komünistler tarafından kurşunlanarak şehit edildi.

Vurulduğu sırada Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Bölgesi Müfettişliği görevini yürütüyordu. Cenazesi Antalya, Akseki, Mahmutlu Mezarlığı'na defnedildi. İsmi 1983 yılında dünyaya gelen torununa verildi.

Şehadetinin seneyi devriyesinde rahmetle anıyorum.

220 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page