google.com, pub-3163838852151076, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ARZ-I HÂLİMDİR
top of page
  • Yazarın fotoğrafıYitik

ARZ-I HÂLİMDİR


İster kırmızı olsun, ister beyaz. Tek renk her zaman boğmuştur beni. Rengarenk olmalı baktığım yer. Tıpkı hayat gibi siyahı da olmalı, beyazı da.

Bir bahçe düşünün tamamı gül ya da tamamı papatya. Bu da boğar beni. Varsa imkanım her çiçekten olsun isterim. Demem o ki; yeknesaklık yorar gözümü ve gönlümü. O yüzden farklı fikirleri, farklı inançları zenginlik olarak görür, şiddeti yöntem olarak belirlemeyen her türlü fikri dinlemeye, okumaya, anlamaya gayret ederim.

Ben Ülkücü Türk Milliyetçisiyim. Benim dünya görüşümle taban tabana zıt olsa da, son nefesime kadar mücadele etmeye ant içmiş olsam da karşımda olanların fikrini de merak eder, en az onlar kadar öğrenmek bilmek isterim. Eğer bir münazarada bulunacaksam, karşımdaki insan kadar donanımlı olmak isterim zira.

Hangi fikri savunursa savunsun, bilgili, donanımlı, ne söylediğini ve ne istediğini bilen insanlara hep saygı duymuşumdur. Sizin de donanımınız, bilgi birikiminiz varsa emin olun karşınızdaki insanlarda -istisnai durumlar haricinde- o saygınlığı oluşturursunuz.

Önceden fikir dünyamıza ana renkler hakimdi. Ülkücüler ve karşı cenahta devrimciler vardı. Şimdi ara renkler çoğaldı. Ülkücüyüm dediğin zaman soruyorlar; "MHP'li misin, BBP'li misin yahut İyi Partili misin?" yetmiyor ekliyorlar; "Muhalif misin?, Küskünlerden misin?"

Yok be kardeşim. Hiçbiri değilim. Düz, bildiğin Ülkücüyüm. Gittikçe çirkinleşen, çirkefleşen siyasetin her türlüsünden de Allah'a sığınırım.

Yelpazenin en solundan, en sağına varana kadar hiçbir siyasetçinin samimiyetine inanmıyorum. Ve bunun için yeterince nedenim var.

Lütfen boynuma türlü türlü yaftalar asmayın. Ve benim için çoktan demode olmuş bilindik yöntemlerle, öyle teşkilat jargonuyla parmak sallayarak direktif vermeyin.


Kelamımın, kalemimin ve hayatımın istikametini sadece inandığım doğrular belirler.

Ben Başbuğ Türkeş'in "Ülkücü Ülkücü'nün öz kardeşidir" cümlesine olan inancımı hayatım boyunca muhafaza etmek istiyorum.

Lütfen beni bu çerçevede değerlendirin ki kardeşlik hukukumuza halel gelmesin.

Vesselam.

294 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page