google.com, pub-3163838852151076, DIRECT, f08c47fec0942fa0 TOSYALI ALPERENLER
top of page
  • Yazarın fotoğrafıYitik

TOSYALI ALPERENLER


Ülkücü Hareket onları Tosyalı Alperenler olarak tanır ve bilir. Onlar Başbuğ’un yanından ve yolundan hiç ayrılmadılar. İhtilal mahkemelerinde yolları aşındırdılar. Hareketin tarihinde vefa abideleri olarak yerlerini aldılar.


Ömer Amca vardı. Cumartesi günleri bizim ilçeye pazara ürettiklerini satmaya gelirdi. Ve cebine sıkıştırdığı “Yeni Düşünce” ile mutlaka ocağa uğrar bir bardak çayımızı içer, bizi de duasız komazdı.


Tosya’ya dönmeden yine mutlaka ocağa uğrar, bir paket çay yahut şekeri ne yapar eder biz istemesekte zorla bırakırdı. Yaşı 80 vardı belki ama teşkilat terbiyesiyle hep “başkanım” diye hitap ederdi. Mahcubiyetimiz yüzümüze vurunca da dinimizde liderliğin önemini anlatırdı.


Ne zaman karamsarlığa kapılsam Ömer Amca gelir gözümün önüne. “Evladım biz zaferle değil, seferle yükümlüyüz. Biz üstümüze düşeni yapalım, gayrısını Allah bilir. Çok çalışmalıyız. Yükümüz büyük.” derdi. Allah onlardan razı ve hoşnut olsun. Bize istikamet verdiler.


Hacı Ömer amca esnaftı. Bazen dükkânın kapısına “Ömer gurbette” yazısı asardı. O yazıyı gören herkes onun Mamak duruşmalarına gittiğini bilirdi. Allah gani gani rahmet etsin göçenlere. Kalanlara selamet versin. Onlar bize vefa ve sadakati öğrettiler.

4.516 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page