google.com, pub-3163838852151076, DIRECT, f08c47fec0942fa0 B/AŞKA SÖZÜM YOK
top of page

B/AŞKA SÖZÜM YOK

Güncelleme tarihi: 28 May 2021


Çok konuştuğum söylenir, doğru da olabilir. Aslında çoğu zaman bir kamuflajdır bu benim için. Yani çok konuşuyorsam genelde bir şey söylemiyorumdur.


Zaman içerisinde dost diyerek yüreğimi paylaştıklarımın bana dönen namlularını gördüğüm gün, insanlara bir şeyler anlatmayı bıraktım. İşte o günden beri bağlamamla yahut kalemimle dertleşiyorum. Fiyakalı adıyla bir çeşit terapi bu benim için. Yazmak dinginleştiriyor, rahatlatıyor beni. Tabiri câizse yazarak y/aşıyorum.


Bu kitap kendime yolculuğumdan ibaret derken anlatmak istediğim şey tam olarak bu. Uzun zamandır sosyal mecralarda yazdıklarımı paylaşıyorum.

Ve bu mecralarda yüzünü hiç görmediğim, sesini hiç duymadığım onlarca arkadaş edindim. Hatırı sayılır bir takipçi kitlem olduğunu da söyleyebilirim.


Ancak bu kitap “popülariteyi nakde tahvil etme” kurnazlığının ürünü değil, bunu özellikle belirtmek isterim. Gösterişli iki kapak arasına sıkıştırılmış, arama motorlarından ç/alıntı hikayelerden oluşmuyor. Bilakis iki kapak arasında yüreğim var.


Hiçbir şey bilmediğim doğrudur lakin haddimi bilirim. O yüzden, yazarım diyemem. Şair hiç değilim. Bizimkisi sadece yürek taşkını. O yüzden kitabı okurken, değerlendirirken ve daha önemlisi eleştirirken bu cümlemi unutmamanızı beni bahtiyar eder.


Ticarî yahut edebî bir kaygım yok. Ben sadece yüreğimden geçenleri paylaştım. Satır aralarında kendinizden bir şeyler bulacak olmanızın bahtiyarlığı bana ziyadesiyle yeter.

Bütün kalbimle ve tüm samimiyetimle söylüyorum imkânım olsa kitabı bedelsiz olarak tüm dostlarıma imzalayıp gönderirdim. Zira eli kalem tutan biri için en büyük mükâfat yazdıklarının takdir edilmesidir.


“Kötü komşu insanı mal sahibi yapar” demiş ya atalarımız. Teşbihte hata olmazmış aslında bu kitabın çıkmasına vesile olan işte o kötü komşular. Yazdıklarımı, türlü dergi, kitap, gazete, sosyal medya platformları yahut internet sitelerinde başka başka imzalarla görmemiş olsaydım muhtemelen bu kitap olmazdı.


O yüzden bugüne kadar yazdıklarımı benden izin alma nezaketi göstermeden ç/alıp kendi malıymış gibi hovardaca kullanan zevata hassaten teşekkür ederim.


Hülâsa gayret bizden, tevfik Allah’tan ve elbette takdir sizlerden. Alıp okur ve daha önemlisi eleştiri ve görüşlerinizi bu fakirden esirgemezseniz mutlu olurum.


Allah size yâr olsun.



59 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page